MEISTÄ

Vankilajooga.JPG

Kuva Riihimäen vankila 2019

Vankilajooga on aluksi Yhdysvalloissa aloitettu projekti, jonka parissa työskentelivät kymmenet jooga- ja mindfulnessohjaajat. Heidän joukossaan kovan panoksensa antoi myös Tea Lehikoinen, joka kolmen vuoden aikana yhdessä muiden kanssa saivat aikaan positiivisia tuloksia ja satoja ylistäviä palautteita vangeilta ja vanginvartijoilta. Vapaaehtoisvoimin saatiin projekti, joka lähestyy vankeja uniikilla ja arvostavalla tavalla ja tarjoaa heille ihmisarvoista kohtaamista. Lähes kaikki ohjelmaan osallistuneet vangit kertoivat, että joogan ansiosta he rauhoittuivat paremmin, nukahtivat helpommin ja lisääntyneen itsetuntemuksen myötä heidän oli helpompi olla. Lue lisää "Prison Yoga and Meditation" organisaatiosta täältä

Tea Lehikoisen palattua takaisin Suomeen, hän päätti seuraavana vuonna 2018 ottaa yhteyttä paikallisiin vankiloihin ja tuoda Vankilajooga ja meditaatio- konseptia myös Suomeen. Keväällä 2019 yhdessä monien vapaaehtoisten kanssa saatiin käynnistettyä projekti Riihimäellä ja Vantaalla. Suosio nousi nopeasti koska todellinen tarve ja hyödyt huomattiin välittömästi. Mielenkiintoa ovat osoittaneet myös kolmas vankila ja resurssien puitteissa jatkossa pystymme tarjoamaan joogaa laajemmin myös muille halukkaille ja mielenkiintoa osoittaneille. 

Tea_fb.jpg

Tea Lehikoinen 

Vankilajooga ry organisaation perustaja

"Uskomme, että jooga ja meditaatio auttaa ihmisiä ilmaisemaan itseään kokonaisvaltaisesti, josta koko yhteiskunta hyötyy."

Heidi%202020_edited.jpg

Heidi Selenius

Vankilajooga ry perustajajäsen

"Tämä on hieno konsepti, organisaatio tuo todella arvokasta kokemusta ja tietoutta särkyneille sydämille."

Vellu_vankilajoogary.jpg

Veli-Matti Wikström

Vankilajooga ry perustajajäsen

"Joogan avulla pystyn näkemään itseni ja muut korkeamman tietoisuuden valossa."